1 av 3
Medlemmar i Stockholms piketstyrka samordnar insatsen i Kaxholmen. Foto: Pablo Dalence
2 av 3
Dyr spaning: En timme kostar 6000 kronor. Foto: Pablo Dalence
3 av 3
Piketstyrkor från Stockholm, Göteborg och Malmö deltog i jakten på Norrtäljerymlingarna. Foto: Pablo Dalence.

Oklart vad jakten på rymlingarna kostat polisen

Så här kort tid inpå gripandet av Nörrtäljerymlingarna så vet Jönköpingspolisen inte hur mycket det här kommer att belasta deras budget.

Nyheterna har varit i kontakt med Länspolisen i Stockholm och dom räknar med att rymmningarna från Hall- och Norrtäljeanstalterna kommer att kosta dem två och en halv miljon kronor i lönekostnader, av vilka hälften är övertidstimmar.

Vid sökandet i Kaxholmen, i Huskvarna och i Jönköping så användes två hellikoptrar, som kostar runt sex tusen kronor i timmen var.
Dessutom kom det förstärkning från andra delar av landet, bland annat piketstyrkor från Stockholm, Malmö och Göteborg och Nationella insatsstyrkan.

En stor del av kostnaderna tas ändå av myndigheten dit styrkorna tillhör, insatsstyrkan betals till exempel av Rikskriminalen.

Gunnar Linderlöv säger att dom alltid räknar med att oförutsägbara kostnader, men om de får flera liknande händelser framöver så kan det bli svårt att hålla budgeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista