Mullsjö

Få betalade för fotofestival

2:17 min

Trots att den internationella fotofestivalen i Mullsjö inte kommer gå ihop sig ekonomiskt så är arrangörerna nöjda. Antalet betalande besökare har varit färre än beräknat.

- Vi är jättenöjda på det stora hela. Hela Mullsjö har lyfts, säger Terje Hellesö, naturfotograf och projektledare för Mullsjö Fotofestival.

Runt sex, sju tusen olika festivalbesökare har besökt Mullsjö den gångna veckan och det är arrangörerna riktigt nöjda med. Man hade som lägst räknat med fyra tusen besökare.

Däremot har antalet betalande besökare varit betydligt färre än beräknat men några exakta siffror finns inte just nu enligt Terje Hellsö.

- De lägsta siffrorna hade vi räknat med två tusen betalande till de olika arrangemangen. På det stora hela har vi haft färre betalande på de arrangemang där vi hade hoppats på en större publik, säger han.

- Festivalen har ju fått en del kritik för att vara utspridd med dyra biljetter, vad säger du om det?

- Vi har trots allt haft 30 utställningar som utan inträdetis och vi har haft gratisbussar som gått under hela festivalen. Man har kunnat se mycket av festivalen utan att det kostat något. Sen har vissat saker kostat för att finansiera en del av de fotografer vi bjudit hit, säger Terje Hellesö.

Fotofestivalen har pågått under hela veckan med föreläsningar, workshops och utställningar av internationellt erkända fotografer och även lokala förmågor och även om den inte går ihop sig i år kommer det bli festival i Mullsjö även nästa år säger Terje Hellesö.

- Det finns en framtid och vi har knutit in ett antal intressanta samarbetspartners som National Geographic Society och Magnus Photos. Det är den första internationella fotofestivalen i Sverige och alla tycker det behövs en sån festival så det ser lovande ut för framtiden, säger Hellesö.