dreamhack, jönköping

50 unga attackerade hotell

5:00 min

Ett 50-tal unga deltagare vid datafestivalen Dreamhack i Jönköping attackerade natten mot tisdag Scandic Hotell på Rosenlund.

Vid tvåtiden rusade gruppen in på hotellet men blev motade och avbrutna av fem polispatruller. En ruta på hotellet krossades med en gatsten och en släpvagn vältes också på Rosenlunds campingplats, enligt polisen.

– Det vi gör när vi märker att ungdomar samlas i en större grupp är att vi försöker skingra gruppen. Normalt är det extremt lungt här. Vi är en av Sveriges största ungdomsfestivaler och har nolltolerans mot droger och alkohol men tyvärr händer det saker och den här gången hände det utanför där vi inte kan göra så mycket säger Fredrik Nyström som är pressansvarig på Dreamhack till .

– Det vi gör på plats är att vi försöker skingra större grupper, vi stängde grindarna och släppte bara ut dem en och en. Vi kontaktade de lokala handlarna som har öppet på natten och förvarnade och kontaktade även polisen Gruppen med unga försökte också storma Statoilmacken som ligger intill Elmia där datafestivalen pågår med tusentals ungdomar som deltar säger Nyström.

Polisen har gripit en person för störande av ordning.