Bilar som ställer sig i rutan kommer inte att lappas tills den markerats ordentligt. Foto:Pablo Dalence

Dåligt skrapad P-ruta gav 600 kronor i böter

En parkeringsruta på Kilalén i Jönköping har tagits bort. Men de flesta fortsätter att parkera sin bil på platsen då det inte syns att den är ogiltlig. Nu lovar kommunen att det skall åtgärdas.

I samband med en dödsolycka vid en korsning i Kilalen i Jönköping begärde de boende i området att parkeringsrutan närmast korsningen där olyckan inträffade skulle tas bort. Men det enda kommunen gjorde var att lite halvdant skrapa den vita färgen och sätta upp en lös skylt som markerade var parkeringensplatserna tog slut. Men de flesta som parkerar på området förstår inte riktigt att rutan är ogiltlig och får därför böta sexhundra kronor om de ställer sig på den ogiltliga rutan.
Nu lovar Jonny Johansson, arbetsledare för parkeringsvakterna i Jönköping, att rutan skall markeras bättre och under tiden kommer det inte att skrivas några fler lappar på just den platsen.

pablo.dalence@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista