Barnflickan överklagar Knutby-domen

Barnflickan Sara Svensson från Vaggeryd och hennes advokat Christer Söderberg lämnade sent i eftermiddag in en egen överklagan av domen i det så kallade Knutbymålet.

Det de överklagar är mordförsöket med hammare mot Helge Fossmos andra hustru i november 2003. Advokaten anser att Sara Svensson bör frikännas från det mordförsöket och då skulle det sammanlagda straffvärdet bli mindre.

Också åklagarna överväger att överklaga domen som gav psykiatrisk vård och istället kräva livstids fängelse för Sara Svensson. Sista chansen för dem att överklaga är på fredagen.

Pastor Helge Fossmo har överklagat sin dom för att bli frikänd, medan åklagarna överklagat domen mot honom för att också få honom fälld för mord på sin första hustru som hittades död i ett badkar.

Sara Svenssons advokat, Christer Söderberg, anser att hon inte orkar med ännu en rättegång. Till TT säger han att han befarar att hon inte orkar berätta sin sak när rättegången väl börjar och att hennes vittnesmål kan påverkas.

- Då får vi inte fram sanningen och den enda som har fördel av detta är Helge Fossmo, fortsätter Christer Söderberg.

Sara Svensson dömdes till rättspsykiatrisk vård i tingsrätten, men vården har ännu inte kommit igång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista