Pengar till ungdomsforskning

HLK - Högskolan för lärande och kommunikation - i Jönköping har fått 2,7 miljoner kronor för ett forskningsprojekt om ungdomars situation på Balkan.
Projektet sker i samarbete med biståndsorganisationen Proni i Jönköping och med forskare från alla olika delar av Balkan. Proni har på några få år seglat upp som en av de största aktörerna när det gäller bistånd till det forna Jugoslavien. Proni utbildar bland annat fritidsledare i samarbete med Högskolan i Jönköping och har lyckats så väl att man nu är rådgivare åt flera regeringar då det gäller barn och ungdomsfrågor. Organisationen har sin bas i Jönköping, har vuxit fram ur ett försoningsarbete bland katolska och protestantiska ungdomar på Nordirland och idéerna fördes vidare till Balkan. Lars Hartvigsson på Proni säger till nyheterna att ungdomarna är nyckeln till framtiden. Tomas Kroksmark på högskolan som leder forskningsarbetet menar att det är viktigt för biståndsorganisationerna att använda sig av forskning i sitt arbete, för att nå så goda resultat som möjligt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista