Innebandydomare i länet strejkar

Sedan i torsdags så strejkar medlemmarna i Jönköpings innebandydomarklubb. De har under lång tid krävt högre arvorden från Smålands Innebandyförbund, men då parterna inte har lyckas komma överrens så har innebandydomarna i Jönköpings län tills vidare slutat döma matcher.

Det rör sig om ett fyrtiotal domare i länet som kräver att få mer pengar innan de börjar arbeta igen. Tidigare så fick domarna en extra hundralapp om deras updrag tog mer än fyra timmar, men innebandyförbundet tycker istället att dom skall få hundringen om de har åkt mer än tre mil för att ta sig till matchen.

Problemet i nuläget är dessutom att i april varje år måste Svenska innebandyförbundet få uppgifter om de faställda domararvorderna. Dispens begärdes tills förhandlingarna var klara, men när dom körde fast fasställde förbundsstyrlesen själva ersättningsnivån, och nu får domarna acceptera det eller annars får förbundet fixa nya domare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".