Polisen avslöjade spritbutik i Skillingaryd

Efter tips från allmänheten och en tids spaning har polisen slagit till mot en privat systembutik i Skillingaryd. I dag begärdes en man häktad, men fler misstänks vara inblandade.

Den senaste tiden har ryktena gått i Skillingaryd om att det varit fritt fram att köpa insmugglade starka drycker i en lokal i samhället. Rykten som också nått polisen och efter en kort tids spaning slog man till i fredags kväll.

En manlig kund stoppades när han kom ut från lokalen med en nyinhandlad kasse alkohol och efter beslut av åklagaren gjordes husrannsakan. Både sprit, vin och starköl hittades. Polisen vill i nuläget inte berätta hur mycket, men i varje fall tillräckligt för att den 20-årige man som fanns i lokalen skulle anhållas.

I dag begärdes han häktad som misstänkt för grovt brott mot alkohollagen. Men polis och åklagare tror att det är fler än 20-åringen som är inblandade i försäljningen i Skillingaryd och att det sålts stora mängder sprit, vin och starköl ända sedan i maj.

Nu återstår att kunna styrka de misstankarna, säger polisinspektör Håkan Boberg till Nyheterna. Därför vädjar han till kunderna att höra av sej och berätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".