Landstinget

Inga kontanter i vården

Nu blir sjukvården kontantlös. Kort eller faktura är det som gäller om två månader. Dessutom byter landstinget logga, vilket kommer att kosta över en halv miljon kr.

Inga kontanter duger längre
Från den första november kan du inte längre betala besöket på vårdcentralen till exempel kontant. Idag beslutade landstingsstyrelsen att sluta med kontanter, och orsaken är framför allt att man vill förbättra arbetsmiljön och säkerheten för personalen.

Den som inte kan betala med kort får en räkning hemskickad, men slipper betala den extra avgiften på 25 kronor, som man annars får.

Ny logga
Landstingsstyrelsen har idag också beslutat om en ny logga för Landstinget. Efter 25 år med en blå logga, blir det nu en ny i rött och svart, men det välbekanta J:et och L:et för finns kvar men med något annorlunda form.

Att byta den grafiska profilen på kuvert, visitkort, block och tidkort till exempel kommer att kosta 100.000 kronor. Dessutom ska skyltar vid entréer och på fastigheter och fordon bytas ut under hösten och vintern, till en kostnad på 450.000 kronor.