Ny chans för Continental?

Fortsatt tillverkning av däck åt Continental i Gislaved. Ja, det var en möjlighet som visade sig, när Industrifacket på däckfabriken i Gislaved i går kväll för första gången träffade förre Trelleborgschefen Kjell Nilsson, som ju vill köpa fabriken.
Det var Kjell Nilsson själv som tog kontakt med fackklubben och vice ordföranden Birger Overgård är mer optimistisk efter mötet. Nu hänger det på den goda viljan hos Continental om industrimannen Kjell Nilsson och hans grupp affärsvänner får köpa fabriken i Gislaved med maskiner, som den står i dag. En annan viktig fråga är varumärket Gislaved och mönstren till de framgångsrika vinterdäcken. Hittills har den tyska koncernen klart sagt att det tänker man inte sälja. Men en möjlighet är att de nya ägarna får fortsätta tillverka vinterdäcken å t Continental, säjer Birger Overgård till Nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".