Stefan Gustafsson har klubbat beslutet att ge gratis halkskydd till äldre i Sävsjö. Arkivbild: Karin Malmsten/Sveriges Radio
sävsjö

Äldre får gratis halkskydd

"Det ska inte hänga på plånboken"
1:28 min

Inför den kommande vintern har politikerna i sävsjö bestämt sig för att minska Halkolyckorna. Därför har nu kommunledningen beslutat att alla äldre ska få gratis halkskydd.

Under våren och sommaren har Sävsjö kommun genomfört en stor kampanj där man bjudit in invånare i hela kommunen för att lyssna vad dom tycker politikerna ska göra för att Sävsjö ska bli en bättre kommun att bo i. Det har kommit in över fem hundra förslag, stort som smått.

Ett av förslagen är just gratis halkskydd till äldre (ålderspensionärer).

- Vi tycker att alla äldre som vill ha det ska kunna få det gratis. Det ska inte hänga på om man har råd eller inte, säger kommunalråd Stefan Gustafsson (KD).

- Man kommer att erbjuda kristna Kanal 10 på äldreboenden och vi kommer att rusta upp badplatsen i Rörvik och andra små saker som människor uppmärksammat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".