Gratis museum lockar

Försöket med gratis entré till länsmuseet under vinterhalvåret har slagit väl ut. Sen entréavgiften på 20 kronor togs bort så har antalet besökare ökat markant.
Försöket med gratis entré på muséet har lockat över 11 000 besökare per månad, att jämföra med 7000 besökare innan gratis-erbjudandet. Det är en ökning med nästan 40 procent. Försöket med att få fler besökare till museet går ut på att sänka entréavgiften under hösten och vintern. För att sen kompensera inkomstbortfallet så höjs avgiften under sommarmånaderna när turisterna kommer. På så vis hoppas man att fler bofasta länsbor ska ha möjlighet att ta del av det som museet har att erbjuda. Vid årskiftet kommer politikerna utvärdera försöket och går det ihop rent ekonomiskt så hoppas man att vi även i fortsättningen ska kunna gå in gratis, åtminstonde under vinterhalvåret.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista