Tillbaka i jobb trots sjukskrivning och arbetslöshet

Under det senaste året har ungefär 95 personer som både varit arbetslösa och sjukskrivna kommit tillbaka tillarbete i länet.

Just nu finns ungefär 2000 personer som både är arbetslösa och sjukskrivna i vårt län. Men nu under det senaste året har det alltså blivit 95 färre på grund av länsarbetsnämndens och försäkringskassans gemensamma satsning.

Tillsammans ser ut de ut personer som rimligen skulle kunna komma tillbaka till arbetsmarknaden. Man samtalar med den arbetslöse och med arbetsgivaren - och på ett strukturerat sätt kan den arbetslöse sjukskrivna så småningom får ett jobb igen, säger Eeva Vestlund, länsarbetsdirektör, till nyheterna.

Och nu är länsarbetsnämnden och försäkringskassan så nöjda att de idag bjöd hit arbetslivsminister Hans Karlsson. Han säger till nyheterna att han tycker att resten av landet har mycket att lära av Jönköpings län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista