Många rädda för att åka buss

Att behöva stå upp i en buss som kör 90 kilometer i timmen, har retat upp passagerare. Som inte tycker att det är säkert att färdas på det viset.  

Att åka buss ska vara miljövänligt, smidigt och säkert. Trots det känner många av länstrafikens passagerare en rädsla när dom åker med bussen.

Anledningen är att många landsortslinjer är överfulla o passagerare tvingas stå upp när bussen körs fram på nittivägar. Buss 124 mellan Jönköping och Aneby är en av dom landsortslinjer som har problem med överfulla bussar.

På länstrafiken säger dom att det är ett problem som dyker upp varje gång som skolorna startar men att det brukar lugna ner sig efter några veckor. Att sätta in extra bussar skulle kosta alldeles för mycket pengar, pengar som skattebetalarna i slutändan får betala.

Erik Andersson är trafikplanerare på Länstrafiken. Han säger att dom följer alla dom bestämmelser som finns, men har samtidigt förståelse för dom som känner oro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".