Hovlund hjälte för JIK i derbyt

Superligapremiären i innebandy mellan Mullsjö och Jönköping var precis som ett derby ska vara. Jämnt och tufft med härligt tryck på läktarna, och ett rafflande avgörande. JIK:s Martin Hovlund avgjorde matchen i sista sekunden av sudden death perioden. 

Matchen i Nyhemshallen inför 1713 åskådare fick en jämn första period som slutade 2-2. JIK:s Anders Sjöman gjorde båda målen för gästerna i första perioden.
I den andra perioden så kunde JIK gå ifrån till 2-5 efter två mål i numerärt överläge. Och 5-2 målet var matchens snyggaste där Mullsjö försvaret inte hängde med och Johan Andersson satte bollen i öppet mål.

Men i den tredje skulle Mullsjö komma tillbaka, 3-5 kom när klockan stod på 1.17 och 21 sekunder senare när klockan stod på 1.38 var det 5-5.
Tre snabba mål av Mullsjö som var tillbaka och kunde sedan genom Tobias Utterberg göra 6-5 efter 4.51. Jönköping gav inte upp och kvitteringen kom genom Johan Glad efter 13.32 på fint förarbete av Andreas Nordh.

Och i sudden death perioden när man spelade om en extra poäng så avgjorde JIK när det var en sekund kvar at spela. Ett frislag från Johan Andersson mot den bortre stolpen där en omarkerad Martin Hovlund slog bollen i mål bakom en chanslös Gustav Jansson.

Mullsjö-JIK 6-7 (2-2,0-3,4-1,0-1)
Mål Mullsjö: Tobias Utterberg 2, Kim Ganevik 2,Petter Van Keppel 2.
Mål JIK: Anders Sjöman 2, Johan Andersson 2, Simon Lindroos, Johan Glad, Martin Hovlund.