ishockey - elitserien

Så ska HV ta sig upp från botten

2:21 min

Göra mål på målchanserna och täppa igen i boxplay. Så ska HV71 ta sig ur förlusttrenden, enligt forwarden Andreas Falk.

HV71 har efter tre omgångar inte tagit en enda poäng. Forwarden Andreas Falk berättar för Radiosporten vad som har gått fel.

– Jag vill inte fokusera på vad som har gått fel. Vad vi inte har gjort rätt är att vi inte gjort mål och att vi spelat väldigt mycket i boxplay, säger Falk.

– Vi pratar om vad vi kan göra bättre, det känns ändå bra i laget, det är positivt. Det är bara att få ordningen på spelet så tror jag att vi kan vända. Det är 52 matcher kvar att spela så det är ganska mycket poäng.

Stefan Livs bortgång för drygt två veckor sedan har givetvis skakat HV71, men det är inte det som är orsaken till de dåliga resultaten.

– Vi jobbar med sorgen privat och när vi kommer till hallen fokuserar vi på hockeyn. Vi är människor också men jag tycker inte att det har speglat de här förlusterna, säger Falk.

Två hemmamatcher väntar HV, ikväll tar man emot Färjestad och på lördag kommer Luleå.

– Vi ska köra samma spel som vi gjorde mot Linköping, jag tycker att vi gjorde det väldigt bra men de fick kvittera när det var fem minuter kvar och sedan göra 2-1 i ett power play. Vi släppte in två mål i boxplay igen, kan vi ta bort det och sätta våra målchanser kan vi plocka poäng och jobba oss upp i tabellen.

Enligt statistiken har tre av åtta lag de senaste säsongerna tagit sig till slutspel, trots att man har haft noll poäng efter tre omgångar. Kan det vara en tröst tro?

– Ja, om du säger det är det positivt.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Sist efter tre matcher - så gick det sedan

2010: SSK - 12:a
2009: Timrå - kvart
2008: Frölunda - semi
2007: Luleå - 10
2006: Malmö - 12
2005: Leksand - 12
2004: Mora - 9
2003: Djurgården - kvart

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.