Förluster för Mullsjö och JIK

2:00 min

Både Mullsjö och Jönköping förlorade i andra omgången av Superligan i innebandy. Mullsjö föll borta mot Warberg med 4-7, och JIK förlorade hemma med 4-5 mot Tyresö.

Warberg-Mullsjö 7-4 (3-0,1-3,3-1)
Mål:Petter Van Keppel 2, Viktor Wibring, Viktor Gustafsson.

Hemmalaget Warberg började bra och hade 3-0 efter första perioden efter 2 mål av förre JIK spelaren Henrik Olofsson. Men Mullsjö kom tillbaka och en bit in i tredje perioden satte Viktor Gustafsson 4-4. Warberg vände dock och hade 5-4 ledning när Mullsjö spelade powerplay, men Warbergs Jim Canerstam satte 6-4 när han kom in från utvisningsbåset.


JIK-Tyresö 4-5 (1-2,2-1,1-2)
Mål:Johan Andersson 2, Johan Nygård, Martin Hovlund.

JIK fick en smakstart och Johan Andersson gjorde 1-0 efter 25 sekunder. Gästerna Tyresö vände och förre Jönköpingsbon och Mullsjöspelaren Victor Ferraresi satte 3-1 för Tyresö 6 minuter in i andra perioden.
Hemmalaget tryckte sedan på framåt och 4.30 in i tredje perioden var man i ledning med 4-3 efter mål av Johan Nygård. Tyresö kvitterade med 8 minuter kvar, och sedan följde en kanonad med avslut av JIK men bollen ville inte in. Och med 1.35 kvar att spela satte Victor Ferraresi 5-4 för Tyresö på straff. En straff som gick i stolpen och in via målvakten i JIK Oliwer Cedergren.

Jönköping ligger 9:a och Mullsjö på 11:e plats i tabellen.