Superettan

Värnamo och J-Södra tog viktiga poäng

1:59 min

Både Jönköpings Södra och IFK Värnamo har goda chanser att slippa kval i Superettan. Värnamo vann borta mot bottenlaget Qviding med 2-0. Desto mer oväntad var J-Södras seger mot topplaget Ängelholm med 3-0.

J-Södra hade en blytung förlust i bagaget, stryk med 1-6 senast mot Degerfors. Men det var ett revanschsuget J-Södra som tog sig an den allsvenska kandidaten Ängelholm.

- Vi har ett bra lag, men måste bli jämnare. Idag jobbade vi som ett lag och då fungerade allt, sade Tommy Thelin.

J-Södra täppte till det centrala mittfältet och Ängelholm kom inte igenom och skapade knappt några målchanser. J-Södra gjorde 1-0 i slutet av första halvlek genom Daryl Smylie. I den andra halvleken kunde Calle Björk göra 2-0 på en omställning och lite senare gjorde Fredrik Fendrich 3-0.

Värnamo manövrerade ut Qviding

IFK Värnamo tog en 2-0-seger borta mot Qviding. En inte helt lätt uppgift, att vinna på beställning mot ett redan avsågat lag.

- Vi hade full koll på matchen. Qviding backade hem, men vi behöll vårt lugn och höll bollen inom laget, sade Jonathan Ring som spelade fram till båda målen.

Vlado Zlojutro gjorde 1-0 i den första halvleken och i den andra gjorde Dzenis Kozica 2-0.

Fortsatt jämnt i tabellen

I botten av tabellen vann också Hammarby, stockholmarna som ligger precis under kvalstrecket. Värnamo är två poäng (35 poäng) före Hammarby, J-Södra är tre poäng (36 poäng) ovanför kvalstrecket.

- Det kommer nog att krävas 40 poäng eller mer för att slippa kval, trodde J-Södras tränare Hans Lindbom.

Både J-Södra och IFK Värnamo ska möta Hammarby i slutomgångarna.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se