Annelie Svensson, konsumentrådgivare i Jönköping varnar för bluffakturorna. Foto:Pablo Dalence

Tusentals länsbor har fått bluffkrav

Tusentals länsbor har i dagarna fått fakturor i brevlådan från ett malmöföretag som kallar sig för ”Delgiving och Indrivning AB”.

Totalt har tiotusentals personer i landet drabbats. Och runt om i landet har också de lokala konsumentrådgivarna blivit nerringda av oroliga människor.

Annelie Svensson som är konsumentrådgivare för Habo, Mullsjö, Jönköpings och Vaggeryds kommuner uppmanar alla att strunta i fakturorn och inte betala. 

Brevet som kommer från firman Delgivning och Indrivning i Malmö AB , med rubriken ”Indrivningskrav”, har i veckan skickats ut till konsumenter som redan tidigare hade fått blufffakturor, till exempel från Har-Exp, Harrys Expo och ExNet för betaltjänster på Internet.

I brevet står det att malmöföretaget tagit över de här bolagens skulder och att de därför nu driver in pengarna.

Konsumentverket har gått ut med en varning på sin hemsida och uppmanar de som tagit emot breven att ignorera dem och inte vara oroliga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".