Misstänkt barnmisshandlare i rätten

I dag inleddes rättegången mot en före detta mullsjöbo i 40-årsåldern, som har åtalats för en mängd olika brott.

Bland annat ska han enligt åklagaren ha misshandlat sina två barn. När rättegången inleddes klockan nio i morse vid Jönköpings tingsrätt, medgav mannen att han daskat till de båda barnen i uppfostringssyfte, men han förnekade att det handlat om misshandel.

Men enligt åklagaren har barnen misshandlats under flera års tid, och även mamman, paret är nu separerade, har slagit barnen enligt åklagaren.

Det var dagispersonal som larmade socialtjänsten efter att dom upptäckt blåmärken på barnen. Barnen omhändertogs men dom bor nu hos mamman som idag har vårdnaden.

Båda två är åtalade för grov fridskränkning, men den 40-årige mannen är dessutom åtalad för en mängd andra brott, alltifrån överträdelse av besöksförbud, ofredande till olaga hot och grovt rattfylleri, totalt handlar det om 27 olika brott, många förnekas av 40-åringen.

Under förmiddagen visades inspelade videoförhör med ett av barnen som ska styrka att misshandel och mamman förhördes också, hon förnekar helt att hon slagit barnen. Rättegången avslutas på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".