Ljungby kommun

Krisarbete igång efter fyraårings död

1:37 min

Ljungby kommun arbetar idag på olika sätt för att möta människor som känner oro och har frågor kring den fyraårige pojke som igår hittades död vid ett skogsområde i Ljungby, söder om Värnamo. Bland annat följer alla skolor den krisplan som finns.

Carina Karlund är chefsinformatör på Ljungby kommun och berättar vad kommunen gör.

– Socialtjänsten blev kontaktat i natt och kopplade in en socialsekreterare med en gång som har jobbat med att ge stöd till den drabbade familjen. Och socialtjänsten jobbar ju fortlöpande med att ge stöd i den här trafiska situationen, säger hon

När det gäller andra barn och föräldrar jobbar Ljungby kommun via lärarna runt om på skolorna enligt de rutiner kommunen har kring sådana här händelser.

– Lärarna försöker fånga upp barnens frågor och samtala runt det här för att skapa en lugn och trygg miljö trots det som har hänt, säger Karina Karlund.

Kommunen öppnar också församlingshemmet i Ljungby mellan kl 13 och 21 idag. Dit kan alla som vill gå för att sörja, dela sina tankar eller sin oro med andra. Enligt Karina Karlund kan kommunen tänka sig att ha öppet längre på kvällen om det finns ett behov.

Therese Gabrielsson
therese.gabrielsson@sverigerradio.se