Refteleföretagare vann mot modemkapare

I två år har företagaren Ivan Hecmovic på IP Produkter i Reftele kämpat mot det skandalomsusade företaget CallMedia, som kapat hans Internet-modem.

I går vann Ivan i tingsrätten i Värnamo, men kanske bara tillfälligt. För CallMedia dök aldrig upp till rättegången, trots att det var modemkapningsföretaget som stämt honom. Striden har pågått ända sedan den dag för två år sedan, när Ivan Hecmovic i jobbet råkade ut för det som blivit en mardröm för många surfare. Modemet kapades - plötsligt fylldes skärmen med porrbilder som inte försvann förrän han drog ur telefonjacken. Efter en tid kom en räkning på 234 kronor. Ivan vägrade betala eftersom han inte beställt tjänsten och stämdes då av CallMedia.

I somras förbjöds CallMedia av Marknadsdomstolen att fortsätta med sina bluffmetoder, att kapa modem och sedan skicka räkningar. Ändå drevs kravet vidare mot Ivan Hecmovic. Men eftersom CallMedia aldrig dök upp i tingsrätten i Värnamo i går så förlorade företaget målet genom en så kallad tredskodom. Fast om CallMedia kräver det så blir det ny rättegång. Det hoppas både Ivan Hecmovic och hans advokat Kjell-Åke Lundin på. För de vill har en riktig rättslig prövning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".