Lasso

En timme hit eller dit spelar det nån roll?

9:58 min

Alltid samma sak när en krog i Jönköping ansöker om alkoholtillstånd. Stora diskussioner och orubbliga argument. Men varför alltid detta tjafs?

I går var det dags igen för Socialnämnden i Jönköping att ta ställning till ett alkoholtillstånd. Och som många gånger förr blev det en het debatt och dessutom blocköverskridande grupperingar.

Den här gången handlar det om en restaurang vid Vätterstranden som vill servera alkohol till klockan två på natten. Något som moderaterna och folkpartiet tycker är rimligt. Men kristdemokraterna och centern tycker annorlunda och slår sig samman med socialdemokraterna och vänsterpartiet. Så det blir till klockan ett för krogen.

I många andra städer kan man köpa alkohol fram till både klockan tre och fyra på natten. Men inte i Jönköping. Varför är det så? Och varför är diskussionen alltid densamma?

Allianskompisarna Carina Berggren (m) och Ola Nilsson (kd) sitter båda i socialnämnden i Jönköping men tycker helt olika. Lyssna på vad de sa i Lassostudion tidigare.