Ishockey/Tranås

Hemmapremiär för länets nyaste hockeylag

1:29 min

Ikväll spelas en mycket speciell ishockeymatch i Tranås. Då är det nämligen hemmapremiär för länets, och kanske landets, nyaste hockeyklubb - Löfstad AIK.

Löfstad AIK möter ikväll Virserum i division 3E och tränaren Mikael Messa tror att Lövstad vinner kvällens historiska match.

-Jag känner mig väldigt självsäker med det här gänget. Jag utgår från att vi vinner. Vorserum måste vara bra om de ska slå oss, säger han.

En annan typ av ishockey
Det var i somras som ett gäng mer eller mindre avdankade hockeyspelare från Tranås bestämde sig för att starta en helt ny ishockeyklubb.

De vill fortsätta spela ishockey men höll kanske inte måttet för att spela i divsion I där Tranås AIF håller till. De ville heller inte pendla till mindre klubbar långt bort, och då blev lösningen en ny klubb istället.

-Vi kan ju spela en helt annan typ av ishockey än ett lag som har mycket större press på sig. Vi har egentligen ingen press på oss alls, utan vi kan gå ut och spela gladhockey, säger Mikael Messa.

För både äldre och yngre
Tanken är att Löfstad ska bli ett alternativ för äldre spelare som fortfarande gillar spela hockey men även för juniorer som inte platsar i Tranås Aif.

Hoppas på ökat intresse
Löfstad vann sin första bortamatch mot Mjölby och ikväll är det hemmapremiär. Och Mikael Messa hoppas att intresset för ishockey ska öka i Tranås nu när stan har två klubbar.

-Jag tror att det här kan vara ett komplement. Jag hoppas att en del ungar kan komma upp och se en del dragningar som inte görs på en division I-match, säger han.