hestra

Storsatsning på Isabergsområdet

0:58 min

Nu görs en storsatsning på Isabergsområdet norr om Gislaved med bland annat planer på en ny linbana för att göra det mer attraktivt för turister i framtiden.

Gislaved och Gnosjö kommun har gemensamt tagit fram förslagen som i veckan presenterats för allmänheten.

- Det finns massa spännande idéer för att ta emot mer besökare men ocskå för att området ska behålla sin karaktär och verkligen är ett vildmarksområde även i en framtid fast man tar emot fler besökare, säger Niclas Palmgren, moderat kommunalråd i Gislaved.

I veckan kom beskedet att planerna på en inomhusskidbacke skjuts på framtiden eftersom EU valt att inte bidra med några pengar.

Men kommunerna runt Isabergsområdet vill nu ändå försäkra sig om att området dels bevaras och dels ska göras än mer attraktivt för turister.

Planen innehåller bland annat ideer på nya satsningar som exempelvis en linbana från samhället upp till toppen, cykelvägar och vägar som ska byggas om för att underlätta för turister att ta sig fram men även olika byggprojekt.

- Det är hela spannet från enkla fritidshus till en stugby eller mindre hotell, säger Niclas Palmgren.

Planerna är ute på så kallat samråd där allmänheten får tycka till och sedan väntas allt klubbas av politikerna i Gislaved och Gnosjö i september nästa år.