J-Södra kvar i Superettan

6:22 min

Jönköping Södra gjorde en av säsongens bästa matcher när det behövdes som mest. Man besegrade Gif Sundsvall i sista omgången på Stadsparksvallen med 2-1 vilket gjorde att man höll sig kvar i Superattan.

Den första halvlkeen var ganska jämn med kanske lite mer bollinnehav för Sundsvall, som också hade den bästa chansen genom Ari Skulasson. Ett högerinlägg mot bortre stolpen som Skulasson språngnickade och J-Södras målvakt Nuklas Helgesson gjorde en bra räddning.

I den andra halvleken kunde Sundsvall göra 0-1 efter 48 minuter. Högerbacken Robert Lundström tog sig in i straffområdet och sköt i stolpen och returen gick tillbaka till Lundström som hittade en fri Ari Skulasson mitt i straffområdet som rullade bollen i mål.
Efter 68 minuter bytte J-Södra in offensiv kraft i Daryl Smylie och Carl Björk. Och två minuter senare på en hörnretur kunde Christer Persson skjuta 1-1 för J-Södra.

Sedan kom avgörandet i den 77:e minuten på frispark av Branimir Hrgota som sköt bollen upp i krysset. Ett mål som gav Södra nytt Superettan kontrakt  och skytteligaseger för Hrgota.
Sundsvall försökte sedan under slutkvarten kvittera men Helgesson agerade säker i hemmamålet. Och när slutsignalen gick så jublade båda lagen, Södra kvar i Superettan och Sundsvall upp i allsvenskan.

Jönköping-Sundsvall 2-1 (0-0)
Mål: 48 min 0-1 Ari Skulasson, 70 min 1-1 Christer Persson, 77 min 2-1 Branimir Hrgota.

Publik:1832