Jönköping

Utreder samband efter hjullastarstöt

1:57 min

Polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan hjullastarinbrottet på Mediamarkt i Jönköping i natt och ett liknande inbrott på Elgiganten i Alingsås.

Polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan inbrottsstölden på elektronikjätten Mediamarkt i Jönköping i natt där en hjullastare körde rakt in genom fönstren, och ett liknande inbrott på Elgigantens stormarknad i Alingsås. Där kördes också en bil in genom fönstren,  bara några timmar efter inbrottet i Jönköping.

Lyckades fly
Polisen söker fortfarande efter en ljus kombi som försvann västerut på E4:an, men utan spår så här långt.

Det var ett vittne som såg när hjullastaren stod inkörd i butiken och polisen var snabbt på plats. Patrullen hann ikapp flyktbilen som man följde efter mot E4:an västerut, men från bilen kastade tjuvarna ut så kallade fotanglar, vassa föremål.

- Patrullen fick då punktering och tvingades avbryta. Vi söker nu efter en ljus kombibil och vill även tala med fler vittnen om det finns, säger Mikael Leidefors, vakthavande befäl vid polisen.

Oklart hur stårt byte
Även andra trafikanter som körde på vägarna i trakten har fått punktering på grund av fotanglarna.

Det är klarlagt att tjuvarna fick med sig gods från butiken men det är oklart hur mycket.

Liknande inbrott
- Vad jag förstår har det skett liknande inbrott på andra håll i landet men vi har varit hyfsat förskonade i Jönköping, säger Mikael Leidefors.

Kriminaltekniker från polisen genomförde under natten en brottsplatsundersökning. Hjullastaren var stulen i närheten.