Jönköping

Inga spår efter hjullastarstöten

1:46 min

Polisen har ännu inga spår efter tjuvarna som i natt bröt sig in på Media Markt i Jönköping genom att köra in en hjullastare i butiken.

-Tyvärr har vi erfarenhet av det här från andra varuhus, så jag förstod direkt att det handlande om en "smash and grab", säger Mikael Erlandsson som är butikschef på Media Markt.

När han kom till jobbet i morse möttes han av krossade fönster  och en hjullastare som stod inklämd mellan kassorna.

Flera hantverkare var på plats vid elektronikkedjans butik på Solåsen under dagen för att fixa till skadorna efter smash and grab-kuppen som var över på några få minuter. Hjullastaren som användes som murbräcka var stulen och har fraktats bort från platsen.

Enligt några vittnen ska det ha varit minst två personer som deltog i nattens kupp. En av tjuvarna ska även ha sagt "ta fram pistolen" till den andre, när vittnena försökte närma sig och skriva upp registreringsnumret, uppger webbtidningen Jnytt.

Polisen kom till platsen samtidigt som tjuvarna lämnade butiken i en ljus bil av kombimodell, och de tog sedan upp jakten västerut på E4:an. Men en stund senare fick de avbryta den på grund av punktering efter att tjuvarna slängt ut så kallade fotanglar, vassa föremål, på vägen.

Bara några timmar senare slog några tjuvar till på ett liknande sätt mot Elgigantens stormarknad i Alingsås och polisen utesluter inte att det kan röra sig om samma gärningsmän. Men några nya spår efter tjuvarna har polisen inte i nuläget.

Media Markt har även valt att skoja till det efter natten kupp. På en affisch utanför står det "du behöver inte ha hjullastare för att få tjuvlåga priser. Några kunder har redan tjuvstartat på prisfesten i natt.

Men butikschefen Mikael Erlandsson kan i nuläget inte svara på hur vad tjuvarna fått med sig.

-Tyvärr inte. Vi håller på och inventerar och återställer för fullt, så jag har inte koll på det i nuläget, säger han