Nässjö

Granne efter skotten: "Mycket obehagligt"

0:53 min

En man greps i morse sedan han skjutit skarpt i en lägenhet i Forserum. Mannen gav upp först sedan polisen övertalat honom via telefon.

– Jag hörde skottlossningen till klockan sju på morgonen. När jag gick ut på balkongen vid niotiden var det fullt av poliser och avspärrat, berättar en granne.

När grannarna på Torggatan i Foreserum var på väg till sina jobb i morse var det det stor dramatik utanför. Det var fullt av poliser och polishundar.

Larmet kom vid 08:34 idag och flera polispatruller åkte till Forserum, i Nässjö kommun.

I lägenheten där skotten avlossades fanns en man i 65-åldern och via telefon övertalade polisen honom att komma ut och han greps strax efter klockan 9.

– Helt odramatiskt, ungefär vid klockan 09:09, efter att vi haft telefonkontakt med honom så kommer han ut från den lägenhet där han befann sig, säger Göran Gunnarsson vid polisen i Jönköping.

Hade han vapnet med sig?

– Det framgår inte av de uppgifter jag har här. Man gör senare, när mannen är säkrad, en husrannsakan i bostaden och då finner man ett skarpladdat vapen som tas i beslag, säger Gunnarsson.

Om det har varit någon annan i lägenheten när skotten avfyrats är oklart, polisen är tystlåten om fallet, men det kan ha handlat om ett försök till mord.

Grannarna på gatan i Forserum är oroliga efter skottlossningen som ska hållit på under minst en timmes tid.

De första skotten kom vid sjutiden på morgonen, de andra strax innan halv nio. Obehagligt och mycket olustigt, säger en granne.

En första undersökning av lägenheten visade sedan att mannen hade skjutit flera skott med ett skarpladdat vapen.

Polisen tog ett vapen i beslag och utreder nu brotten framkallande av fara för annan och brott mot vapenlagen alternativt försök till mord. Enligt Göran Gunnarsson har ingen person kommit till skada.

Det väntar mer teknisk undersökning i Forserum och förhör med vittnen, i övrigt vill polisen inte kommentera ärendet.