1 av 2
Det är inte en av båtarna på bilden som köptes för förskolans pengar. Arkivfoto David Westh/Sveriges Radio.
2 av 2
Jönköping

Förskolechef anmäld för förskingring

Den förskolechef som köpte en motorbåt och kajaker för dagisets pengar är nu polisanmäld. Det är medlemmar ur förskolans styrelse som polisanmäler för förskingring. Nu utreder polisen också hot mot personalen.

Kvinnan ska ha köpt saker för 200 000 kronor och sen sålt vidare för egen vinning, rapporterar Jönköpingsnytt. Men utredningen gäller inte bara förskingring utan också fler fall av hot.

Personalen har hotats
Minst tre personer med koppling till den kristna förskolan i Jönköpings kommun ska ha hotats via telefon efter avslöjandet om förskolechefens affärer. Den polisanmälda kvinnan jobbar inte längre som chef på förskolan, utan har andra arbetsuppgifter.

Drivs med kommunala pengar
Enligt Jönköpingsnytt får den aktuella förskolan årligen cirka 5,5 miljoner kronor i kommunala bidrag. Och Jönköpings skolförvaltning har tidigare sagt till P4 Jönköping att man överväger en tidigarelagd tillsyn av verksamheten.

Revision ska göras
Förskolans styrelseordförande säger till Jönköpingsnytt att en revision ska göras. Men att hon fortfarande har fullt förtroende för den före detta förskolechefen och att det är någon som vill förskolan ont som sprider illvilliga rykten.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".