Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
LANDSTINGET

Raggar personal på Dreamhack

"Vi tänker ju inte direkt dela ut flygblad"
1:17 min

Nu ska Landstinget i Jönköping få fler unga att vilja jobba med medicinsk diagnostik. Det ska de göra genom att marknadsföra sig på Dreamhack, med sig har de saker som ska locka ungdomarna.

När de är på Dreamhack Winter ska de locka ungdomarna med saker som de tror att de behöver just då.

– Vi har tänkt att de kan få lite energi i en gympapåse med lite knäckebröd och annat som de får en kick av. Öronproppar har vi förstått behövs, det är ganska hög ljudnivå, vi har ett mobilfodral som de kan hänga sin mobil i och lite så. Vi tänker inte direkt dela ut flygblad om man säger så, det säger Petra Lindberg, förvaltningsdirektör på medicinsk diagnostik i Jönköping

Inom några år kommer det vara stora pensionsavgångar inom just Medicinsk diagnostik, så nu försöker verksamheten nå ungdomar på lite annorlunda ställen.

Genom att vara på Dreamhack hoppas de få fler ungdomar intresserade av att gå utbildningar som tex biomedicinsk analytiker och röntgensjuksköterska. Petra Lindberg säger att just Dreamhack var ett ganska självklart val när de skulle komma på ovanliga platser att marknadsföra sig på.

– Man får fundera på var är de som vi vill nå, och då kan man ju inte undgå att det går stora horder av ungdomar upp till Elmia under Dreamhack. Då tänker man att dem vill vi nå. Så då får vi gå dit helt enkelt, säger Petra Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".