FBK:s Rickard Wallin och HV:s Daniel Rahimi. Foto: Erik Mårtensson/Scanpix
HV71

FBK utreder internt - Rahimi rasistpåhoppad

Ulf Dahlén: ”Han ska inte behöva ta såna saker”
1:24 min

Efter matchen mellan HV 71 och Färjestad igår är det knappast HV:s seger som står i centrum. Under matchen ska FBKs Martin Sevic's sagt rasitiska ord till Hv's Daniel Rahimi.

HV 71 besegrade Färjestad med 5-1 i gårdagens elitseriemöte. Men det var knappast resultatet som var i fokus efter matchen.

Utan istället Färjestads back Martin Sevc rasistiska uttalanden gentemot HV 71:s Daniel Rahimi.

– Det handlar om rasistiska ord, men exakt vilka vill jag inte säga, det säger HVs tränare Ulf Dahlén.

Enligt tränaren tog inte Daniel Rahimi åt sig, men han tycker att det var riktigt tråkigt.

Efter andra periodens slut blir det stökigt på isen när HV71 mötte Färjestad. I tumultet säger Färjestads back Martin Sevic rasistiska ord till HVs Daniel Rahimi.  

Martin Sevc fick matchstraff och är nu avstängd nästa omgång. Han har också anmälts till disciplinnämnden.

– Jag litar på att disciplinnämnden gör ett riktigt jobb, säger Ulf Dahlén.

Färjestad ska göra en utredning av Martin Sevcs matchstraff i lördagens elitserieomgång i ishockey. Färjestadsbacken fick lämna isen sedan han förolämpat HV71:s Daniel Rahimi.

Vi kommer inte att spara någon möda för att få klarhet i alla detaljer här. Vi vill skapa oss en helhetsbild från alla inblandade, spelare, ledare, domare och motståndare. Vi ser oerhört allvarligt på det inträffade, säger Färjestads klubbdirektör Håkan Loob i ett pressmeddelande.

Jag är inte stolt över vad jag sade och ordvalet kanske inte var det bästa, men jag får som utländsk spelare höra både det ena och det andra där ute på isen och det fanns sådana kommentarer även den här gången, säger Sevc.

Det var i pausen mellan andra och tredje perioden som spelarna hamnade i en hätsk ordväxling i spelargången.

P4 Jönköping
TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".