David Gillek går från en allt anonymare tillvaro i AIK till stjärnstatus i Mullsjö. Foto Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio.
innebandy

Gillek vaknade - men Mullsjö föll

David Gillek: ”Ska fan göra mål idag”
3:31 min

Mullsjös lagkapten, hemvändaren David Gillek, har haft problem med målskyttet i inledningen av säsongen. Mot Helsingborg lossnade det, men det räckte inte.

Det stod en nolla in David Gilleks målkolumn inför hemmamötet mot Helsingborg. Det tog bara 5,43 innan den nollan raderades. Gillek hann med ett mål till i matchen, som ändå slutade med förlust för jumbolaget Mullsjö.

Det började alltså bra för hemmalaget, som skapade lägen i första perioden. Ändå gick man till periodpaus med ett underläge.

Andra perioden är av tradition Mullsjös akilleshäl, så även den här gången. Mullsjö straffades hårt av en ojämn domarnivå och fick några utvisningar mot sig, utvisningar som Helsingborg utnyttjade.

I den tionde minuten av tredje perioden tändes dock Mullsjös hopp igen, då Rickard Hessmer reducerade till 2-4 i numerärt överläge - Mullsjös första mål i powerplay den här säsongen! Någon minut senare såg sig Helsingborg tvugna att ta  time out, direkt efter den ryckte gästerna till 2-5.

Med sitt andra mål för dagen såg David Gillek till att ta Mullsjö in i matchen ytterligare en gång, men Helsingborgs Jani Kukkola avgjorde i tom kasse.

– Vi jobbar oss in i matchen och ger oss en chans i slutet i alla fall. Men det fortsätter, ineffektiviteten vi har. Vi måste göra fler mål, säger tvåmålsskytten David Gillek.

Mullsjö AIS - FC Helsingborg 3-6 (1-2, 0-2, 2-2)
05:43 1-0 David Gillek (Hessmer)
11:49 1-1 Linus Nordgren (Nede)
13:35 1-2 Daniel Johansson (Nordgren)

30:48 1-3 Marcus Gullstrand (Nordgren)
37:39 1-4 Linus Nordgren (Johnsson)

49:39 2-4 Rickard Hessmer (Hedlund)
52:24 2-5 Marucs Gullstrand (Helgesson)
54:37 3-5 David Gillek (Palmqvist)
59:06 3-6 Jani Kukkola (Hagman)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".