1 av 2
Jonas Grönhage från Jönköping kom femma i VM i kickboxning i Makedonien. Här i arbetskläderna för att visa hur han tränar.Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio
2 av 2
Jonas Grönhage från Jönköping kom femma i VM i kickboxning i Makedonien. Här i arbetskläderna för att visa hur han tränar.Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio
sport/lasso

Proffsgalor tillåts, kickboxare gläds

Kickboxaren Jonas Grönhage siktar mot proffsgalor
1:57 min

Igår blev det klart att Sverige kommer att få arrangera proffsmatcher i kickboxning. En som gläds över det beslutet är Jonas Grönhage från Jönköping som nu ser fram mot den första proffsmatchen.

Han blev nyligen femma i VM i Makedonien.
-Jag kommer säkert vara en av dem första som är med eftersom jag är med i landslaget, säger Jonas Grönhage.

Efterlängtat besked
I går kom beskedet som många av Sveriges kampsportsälskare väntat på. Kampsportsdelegationen godkände nämligen den ansökan som kickboxningsförbundet lämnat in för att få arrangera proffsmatcher.

Framgångsrik sport i Sverige
Beskedet kommer minst sagt lägligt efter Sveriges stora framgångar i VM i kickboxning i Makedonien som avslutades förra veckan. Där det blev sju svenska medaljer varav tre guld.

Skönt slippa skydden
För Jonas Grönhage blev det en femteplats i 81-kilosklassen. När han nu tar sikte mot sin första proffsgala, som inte kommer att dröja speciellt många månader, så blir det vissa skillnader i utrustningen. De slipper hjälm och benskydd.
-Det kommer att se skönare ut och inte ha en massa grejer som t ex hjälm som fastnar. Det är bara boxhandskar, tandskydd och suspensoar.
-Det kommer att bli hur skönt som helst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".