Arkivbild: Maja Suslin/Scanpix
Gislaveds kommun

Kastade in sambon i skyltfönstret

En 23-årig man straffas med sex månaders fängelse efter att ha misshandlat sin jämnåriga sambo ett flertal gånger. Men det dröjde innan kvinnan vågade göra en polisanmälan.

Paret bodde på en ort i Gislaveds kommun och det var under åtta månader år 2009 som mannen var våldsam. Han slängde bland annat in kvinnan i ett skyltfönster så det krossades och tog struptag så att hon svimmade.

Det dröjde ett och ett halvt år innan kvinnan vågade polisanmäla mannen. Då hade paret separarerat och ord stod mot ord eftersom mannen nekade till alla anklagelser. Men tingsrätten i Jönköping tycker att kvinnan är trovärdig och hennes berättelse får också stöd av vad olika vittnen kunnat berätta.

Mannen döms till sex månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning och ska också betala 45 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Enligt tingsrätten borde straffet egentligen varit minst åtta månaders fängelse, men eftersom mannen var så ung som 20 år när brotten begicks blir det något lägre.

Domen är inte den första för 23-åringen, han förekom redan innan under sju avsnitt i belastningsregistret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".