Tufft möte mellan Vetlanda och Tillberga som slutade 4-4. Foto: Christer Sandin
Bandy

Einarsson räddade poäng för VBK

Björn Einarsson: ”Kul att för göra mål jag brände ett läge i första”
1:58 min

När det bara återstod sekunder av matchen gjorde Vetlandas lagkapten Björn Einarsson 4-4 mot Västeråslaget Tillberga och räddar därmed en viktig poäng på hemmaplan.

Det var två tippade bottenlag av årets elitserie som möttes i den nya arenan i Vetlanda. Tillberga från Västerås var utan poäng medans Vetlanda hade en seger i bagaget. I upptakten av första halvlek var spelet ganska avvaktande från båda håll.

Åtta minuter in i densamma kom första målet genom 18 årige Joakim Andersson efter fint förarbete av Andrei Morokov. Samme Andersson gjorde sedan 2-0 på en straff och så långt såg det bra ut för VBK.

Precis i slutet av den första halvleken var Björn Einarsson ytterst nära att göra 3-0 efter att målvakten Jonas Persson kastat ut bollen till Einarsson som blev friställd med Tillbergas målvakt. Men dessvärre räddade han till en hörna.

I andra halvllek kom Tillberga ut som ett nytt lag och på bara fyra minuter så hade gästerna vänt ett underläge till ledning med 3-2. Vetlanda blev för stillastående och detta kunde Tillberga ta till vara på. Trots att Tillberga var starka defensivt lyckade ändå VBK att kvittera i slutet. Men Västeråslaget hade ändå krafter kvar för att återigen ta ledningen i matchen.

Med bara sekunder kvar kunde dock lagkaptenen Björn Einarsson rädda en poäng för hemmalget genom att trycka in kvitteringsmålet.

-Det är bra att vi fick med oss en poäng, Tillberga var bra här nere idag de fick ju stryk med 8-0 sist och det förstår jag inte riktigt för dom var duktiga, säger Björn Einarsson.

Oavgjort får nog betecknas som ganska rättvist och Vetlanda ska vara nöjda med en poäng som matchen utvecklades.

Vetlanda-Tillberga 4-4 (2-0)

Vetlanda: Joakim Andersson 2, Konstantin Aklestin, Björn Einarsson. Tillberga: Jens Blixt, Oskar Robertson, Fredrik Rydberg, Johnny Johansson.

Publik: 760.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".