Jonas Ekeroth projektledare för underleverantörmässan Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio
Jönköping

Saabs inköpschef möter underleverantörer

Jonas Ekeroth: ”Det är klart att många är besvikna på Saab”
1:53 min

När ska Saab betala sina skulder? Den frågan kommer garanterat Saabs inköpschef Kjell-Åke Eriksson få svara på imorgon. Han besöker underleverantörsmässan på Elmia i Jönköping.

– Självklart är det många som är besvikna på Saab. Många som har lagt ned tid, kraft utvecklingskostnader. Nu blir det extra spännande att höra vad han tror om framtiden, säger Jonas Ekeroth, projektledare för mässan.

Kjell-Åke Eriksson kommer bland annat gå runt bland underleverantörerna, skaka hand och lyssna på hur den här tiden har varit för dem.

För en vecka sen sa Vänersborgs tingsrätt ja till rekonstruktionsplanen för Saab automobile, och det är i ljuset av detta som Saabs inköpschef Kjell-Åke Eriksson imorgon besöker den stora underleverantörsmässa i Jönköping. Hos underleverantörerna är förhoppningarna stora om att Saab åter ska bli en biltillverkare att räkna med, men några nya besked på mässan imorgon räknar man inte med, säger Fredrik Sidahl som är vd för de skandinaviska underleverantörernas branschorganisation FKG.

– Löftet är ju hela tiden att man ska betala alltihop. Man kommer bara säga att det finns en plan. Men det finns en positiv optimism bland underleverantörerna, säger Fredrik Sidahl.

Hur viktigt är beskedet att Saab kommer fortsätta för underleverantörerna?

– Väldigt viktigt för hela branschen att vi har två friska tillverkare av små bilar, säger Fredrik Sidahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".