Företag som hjälper andra med pengar läggs ner

Många mindre så kallade finansiella företag i länet kan försvinna kommande år. Ägarna går snart i pension och en stor del väljer därför att lägga ned företaget, visar en ny undersökning som Företagarna har gjort.

Att det försvinner företag som hjälper andra egenföretagare i stor utsträckning, det är ett hot mot näringslivet i hela länet, tror Ulrika Lindahl, regionchef för organisationen Företagarna i länet. 

Nästan 4 000 jobb kan försvinna i länet när egenföretagare väljer att lägga ned istället för att låta företaget drivas vidare av nästa generation. Att lämna över sitt livsverk till nästa generation kan stöta på många svårigheter och då väljer många att lägga ned istället.

Nu visar en ny undersökning som organisationen Företagarna har gjort att det är främst sådana företag som hjälper andra som kan försvinna i den här generationsväxlingen. Det handlar om de som förser mindre och medelstora företag med riskkapital men också om konsulter och försäkringsmäklare.

Försvinner de så ger det effekter för andra företag i länet, menar Ulrika Lindahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista