1 av 3
Här hänger en produkt som levererats till Saab, men några pengar har leverantörerna inte fått. Foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio
2 av 3
Kent Axelsson på Horda Stans ser en framtid utan Saab. Foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio
3 av 3
VD Ronald Bäckeper på Tenhults Pressgjuteri. Foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio.
Lasso

Saabs skulder oroar underleverantörer

Dåligt förtroende för Saab
4:37 min

Företag i länet är oroliga över att inte få betalt för det de har levererat till Saab. Det är ett stort samtalsämne på underleverantörsmässan idag.

Igår kom ju beskedet att Saab-affären med Kina återigen riskerar att gå i stöpet. Alla turer kring Saab är det som man pratar om när underleverantörerna träffas i Jönköping idag.

Saab är ju skyldig flera företag här i länet stora belopp och gårdagens besked gör inte chanserna större att få något betalt från Saab.

Skyldiga oss en halv miljon
Kent Axelsson är försäljningsansvarig på Horda stans utanför Värnamo och där är det inga glada miner.
- De är skyldiga oss en halv miljon kronor. För oss är det ganska mycket pengar. Vi hoppas ju de kommer igång och kan betala tillbaks så mycket som möjligt.
Förtroendet urholkas för Saab bland underleverantörerna.

Vi överlever om Saab försvinner
- Vi kommer at överleva för vi har skaffat andra kunder, konstaterar Kent Axelsson på Horda stans.
- De kämpar tapeprt för att få igång det, men för oss är det jättesvårt att veta något om framtiden, säger VD Ronald Bäckeper på Tenhults pressgjuteri.

Saabs inköpschef på plats
- Känns alltid bra att representera Saab, säger Kjell Åke Eriksson, inköpsdirektör på Saab. Naturligtvis hade jag hoppats att situationen varit annorlunda.
- Jag är obotlig optimist så jag hoppas på en snar lösning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".