Foto Pontus Lundahl/Scanpix.
Jönköpings län

Här når skolorna högst

Engelska skolan i Jönköping hör till de som når högst, medan Bäckaskolan i Gnosjö hamnar långt ner på listan över skolor där flest klarar målen.

Det skiljer sig mycket åt mellan olika skolor i Jönköpings län när det gäller vilket betyg eleverna som går ut nian får.

Av eleverna som gick ut Engelska Skolan i Jönköping i somras hade över 90 procent nått målen i alla ämnen. Även Grennaskolan i Gränna, Junedalsskolan och Prolympia i Jönköping låg över 90 procent.

Bland skolorna med sämst resultat i länet finns Bäckaskolan i Gnosjö. Där nådde knappt 65 procent av niondeklassarna målen i alla ämnen.

Även Alfred Dalin-skolan i Huskvarna, Rosenlundsskolan i Jönköping, Ängarydsskolan i Tranås, Mogärdesskolan i Vetlanda, Norråsaskolan i Nässjö och Hofgårdsskolan i Sävsjö finns bland de som hamnade under 70 procent - en bra bit under rikssnittet som ligger på drygt 77 procent.

Det här visar siffror från Skolverket och nyhetsbyrån Siren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".