1 av 5
Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio.
2 av 5
Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio.
3 av 5
Foto Peter Olsson/Sveriges Radio.
4 av 5
Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio.
5 av 5
Foto Peter Olsson/Sveriges Radio.
Jönköping

"Som när man flyger"

Maria Rymell: ”Var är Taberg..?”
1:36 min

Det är en imponerande syn om man ser ut från Tabergstoppen utanför Jönköping just nu. Dimman ligger, minst sagt, tät över nejden.

Eftermiddagen blev ordentligt dimmig på många håll i Jönköpings län. För de flesta kanske ett elände, bland annat för bilister som fick svårt att se ute på vägarna.

Men de som begav sig till Tabergstoppen söder om Jönköping fick se ett väderfenomen utöver det vanliga. Dimman låg som ett lock över bygden och exempelvis var den vanligtvis så vackra utsikten över samhället Taberg borta.

Var är Taberg? Själva toppen syns alldeles utmärkt, eftersom solen lyser här uppe och det är strålande vackert. Men bara en liten bit nedanför mig ligger dimman tät som ett lock. Man ser ingenting härifrån. Långt borta ser man skogen på andra sidan och toppen på skorstenen vid sopförbränningsverket i Torsvik sticker upp ur dimman. Det ser ut som när man är ute och flyger, säger P4 Jönköpings reporter Maria Rymell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".