1 av 5
Foto: Robert Wessman
2 av 5
När räddningstjänsten kom till platsen var huset övertänt. Foto: Robert Wessman
3 av 5
Foto: Robert Wessman
4 av 5
Foto: Robert Wessman
5 av 5
Brandmännen kämpade länge med att begränsa elden. Foto: Robert Wessman
Rogberga

Ödehus totalförstört i mystisk brand

Ett ödehus i Rogberga utanför Jönköping totalförstördes i en brand igår kväll. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan helt övertänd. Polisen ser i nuläget ingen naturlig förklaring till branden.  

Räddningstjänsten fick in larmet om branden strax innan klockan 21 på onsdagskvällen.

Det rör sig om ett öde timmerhus i Riddersberg i trakten av Rogberga. Huset ska ligga i närheten av Tenhults Naturbruksgymnasium.

Totalförstördes
Eftersom byggnaden redan var helt övertänt när räddningstjänsten kom till platsen fanns inte mycket kvar av huset att rädda, utan det brann ner till grunden under natten. Huset var obebott och det fanns ingen risk för att branden skulle spridas till någon annan byggnad.

Ett 20-tal brandmän från Jönköping och Huskvarna bekämpade elden, och räddningstjänsten befann sig under torsdagsmorgonen fortfarande på plats för eftersläckningsarbete.

Kan vara anlagd
Polisen har spärrat av området kring huset och man ser i nuläget ingen naturlig orsak till branden, och man kan ännu inte säga hur branden uppstått.

-Man måste fråga sig varför det börjar brinna i ett ödehus, säger vakthavande polisbefälet Tommy Åkerberg.

Polisen utesluter inte att det rör sig om en anlagd brand och under torsdagen kommer det genomföras en teknisk undersökning på platsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".