Närpolisen Anders Ydreborg. Foto: Peter Jernberg/Sveriges Radio
Nässjö

Polisen tar krafttag mot buskörningar

"Ett omoget beteende som vi inte tolererar"
1:24 min

Vansinneskörningar och biltävlingar mitt i stan har på senare tid blivit ett problem i Nässjö. Nu vill polisen ta krafttag mot buskörningarna.

Många unga bilförare kör fort, sladdar och tävlar med varandra i Nässjö och man sätter både sitt och andras liv på spel. Nu ska polisen hålla ett krismöte för att stoppa utvecklingen.

-De leker ute i stadstrafiken med sina motorfordon, och det här skapar stora risker både för vanliga människor och för dem själva, säger närpolisen Anders Ydreborg.

Hur allvarlig har situationen varit?

-Den har varit väldigt allvarlig. Och det här är ett omoget beteende som vi inte tolererar.

Det handlar om ett 20-tal unga, ofta nyblivna körkortstagare i Nässjö som kvällar och nätter kör runt i centrum och sätter både sitt och andras liv på spel.

Dessutom har det pågått så kallade streetrace på ett industriområde då och då, där bilar tävlar två och två om att komma först i mål.

Buskörningarna har skapat irritation hos många Nässjöbor och även polisen har fått en känga för att det inte stoppas.

Så sent som för några veckor sedan inträffade ocskå en olycka när en av förarna tappade kontrollen över sin bil och for över en cykelbana. Som genom ett under skadades ingen allvarligt.

För att stoppa det här innan fler olyckopr inträffar ska nu polis, räddningstjänst och ambulansförare träffa dom här killarna för att berätta vad konsekvenserna kan bli om en olycka inträffar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".