Familjens hus ska ge ett tryggare Öxnehaga

Öxnehagaområdet i Huskvarna ska få ett familjens hus. Det är inget hus i bokstavlig mening, utan mer en vision, en satsning för dem som bor på området.

Målet är att samordna mycket av det som redan finns på Öxnehaga och som är bra, säger Margareta Norbäck, som fått kommunens uppdrag att starta projektet.

Redan idag finns idrottsplatsen Puls Arena på Öxnehaga. Dessutom är familjecentralen snart färdig och ett naturprojekt ligger i startgroparna. Det är bara en del av allt det som kommer att ingå i Familjens hus. Margareta Norbäck säger att det handlar om att bilda ett så finmaskigt nät som möjligt mellan alla de verksamheter som finns på området, allt för att skapa en trygg miljö och en god gemenskap.

Projektet har pågått ett år och har hittills mest handlat om att kartlägga vad som finns på Öxnehaga. Sedan augusti är Samuel Rundqvist anställd som projektledare och han ska nu försöka ta reda på vad de som bor på Öxnehaga vill fylla sitt område med. Han besöker föreningar och snart bjuds öxnehagaborna in för att delta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".