1 av 2
Felix Rosenqvist vann ett av tre lopp på tyska Hockenheim i Formel 3. Tvåa blev Roberto Merhi från Spanien och trea blev Daniel Abt från Tyskland.
2 av 2
Felix Rosenqvist, Värnamo. Formel 3. Foto: www.felixracing.se
Motorsport

Målet är Formel 1

Kör nu i Formel 3, men målet är Formel 1
1:44 min

Racingföraren Felix Rosenqvist från Värnamo, 20 år gammal, avslutade nyligen sin debutsäsong i Formel 3, Europaserien, med att bli femma totalt. Men slutmålet är Formel 1.

Felix ingår i det tyska stallet Mercedes juniorsatsning och redan nu tar 20-årigen sikte mot nästa steg i karriären där slutmålet är Formel 1.

Målet är Formel 1
- För mig ser det bättre ut att hålla samarbetet med Mercedes och gå till DTM. Sen kan man gå vidare från DTM till Formel 1 via Mercedes, säger racingföraren Felix Rosenqvist från Värnamo.
- För de har ett eget team i Formel 1 och har motorer till fyra olika team där. Det är väl min plan egentligen.

Blev femma i Formel 3 totalt
Den 23 oktober avslutade racingföraren Felix Rosenqvist sin debutsäsong i Formel 3s Europaserie på Hockenheim i Tyskland. Efter sju andraplatser och två tredjeplatser kom där också den första segern för säsongen. Till slut blev det en femteplats totalt som Felix ändå inte är riktigt nöjd med.
- Jag har lärt mig grymt mycket. Jag har blivit en mycket bättre förare rent fartmässigt, men sen har jag inte haft kontinuiteten riktigt.

Kraschat för mycket
-Jag har kraschat mycket och kört av och inte varit riktigt jämn under säsongen. Så det resultatet i sig är väl helt oviktigt för mig. Det viktiga är väl att folk har sett att jag varit uppe i topp tre i varenda tävling i stort sett, och varit där och slagits. Så de vet att jag har den farten. Det är det viktiga.

Tillhör Merceds juniorsatsning
20-årige Rosenqvist tillhör alltså Mercedes juniorsatsning i Tyskland vilket ger honom både ekonomiska och sportsliga förutsättningar. Kontraktet löper över fem år och har betytt mycket för Felix möjligheter att lyckas.
Det mesta lutar nu åt att det blir ytterligare en säsong i Formel 3s Europaserie, innan han tar klivet över till den tyska standardvagnsserien DTM, där bland annat Mattias Ekström kör sedan många år tillbaks.

Klara besked från Mercedes
-De har ändå gjort det klart att det är den vägen de vill jag ska ta. Det är det som är meningen med det här juniorprogrammet, att de har förare som de kan ta in till DTM om de är tillräckligt duktiga, säger Felix.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".