Klart att däckfabrik stängs

Efter de centrala MBL-förhandlingarna i dag så står det klart, att Continental lägger ned däckfabriken i Gislaved i sommar.
Facken fick nej på sina krav - att låta Gislaved bli en specialfabrik för vinterdäck eller hitta annan produktion. I dag har också Gislaveds kommun tagit tag i ett sista halmstrå för att rädda fabriken och så många som möjligt av dom över 700 jobben. I ett brev vädjar dé båda kommunalråden Agne Sahlin och Bengt-Anders Johansson till EU:s konkurrenskommissionär Mario Monti om att han fördröjer nedläggningsbeslutet. Det är för att man ska hinna utreda hur det verkligen ligger till med EU-stödet för Continentals fabrik i Portugal. De fyra fackliga organisationerna Industrifacket, SIF, Ledarna och CF har gått samman i en gemensam facklig protest mot nerläggningen av däckfabriken i Gislaved. I ett pressmeddelande skriver de att det är upprörande att arbetsgivarna väljer att avsluta förhandlingarna när det finns intressenter som vill ta över produktionen och som ska ge besked om några veckor. Ägarnas tal om försäljning var uppenbarligen bara tomma ord, men vi kommer att fortsätta att kräva en försäljning, skriver fackförbunden i pressmeddelandet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista