Mamman friad, pappan fick fängelse

Idag kom domen mot de två föräldrar i Mullsjö som åtalats för att ha misshandlat sina barn.

Domen sätter en slutpunkt för en familjetragedi i Mullsjö. En mamma och en pappa hade åtalats, misstänkta för att under en lång period ha misshandlat sina barn.

I tingsrättens dom, som kom idag klockan två, så friades mamman helt. Pappan däremot dömdes till fängelse för en lång rad brott. Men han friades från åtalspunkten grov fridskränkning - alltså upprepad misshandel - av barnen.

Men hans lista på brott är ända så lång att det blir fängelse i tio månader. Mannen döms för misshandel av en mullsjöbo. Han döms för att han besökt sin fru - trots att han hade besöksförbud. Han döms för ofredande. Och han döms också för en händelse som kunde slutat i en ordentlig tragedi.

Mannen körde - med nästan 3,2 promille - stupfull omkring i Mullsjö. I en korsning körde han på två kvinnor i en bil. Bägge skadades vid olyckan.

Sedan familjen splittrades har mannen lämnat Mullsjö och bor nu - enligt uppgift - på en annan ort i Skaraborg. Men efter dagens dom är det nu fängelse i tio månader som gäller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".