Fortsatt kamp för Continental

Dom bägge kommunalråden i Gislaved - Agne Sahlin och Bengt-Anders Johansson - har idag skrivit brev till Continentals VD Manfred Wennemer.
I brevet kräver kommunalråden att Continental tar ansvar för att föra seriösa förhandlingar med intresserade köpare och att Continetal tar ansvar för att verka för en fortsatt produktion i Gislaved. Igår kom det formella beslutet att Continetal lägger ner sin fabrik i Gislaved. Men någon form av däcktillverkning kan bli kvar i Gislaved även efter Continentals nerläggning, men i betydligt mindre skala. Gislavedfabriken vd Gerhard Janotta liksom Kjell Nilsson, som vill ta över fabriken, bekräftar för TT att man kommer att träffas nästa vecka för att diskutera andra möjligheter. Men båda är förtegna om vad det möjligen kan utmynna i. Kaarle Heino, industrifackets ordförande säger till TT att han hoppas att något realistiskt är på gång, så att en del av dom närmare 800 jobben kan räddas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista