Gislavedsbo fick sex års fängelse

Det blev sex års fängelse för den 27-årige Gislavedsbo som rövade bort en ung kvinna från Borås i augusti och våldtog henne på en väg utanför Gislaved.

Hans 17-årige kamrat dömdes också för grov våldtäkt, men bland annat på grund av åldern, blir det sluten ungdomsvård under ett år och nio månader för honom istället.

Det var en natt i augusti som de båda männen träffade en 21-årig kvinna från Borås. Hon följde med dem i bilen och räknade med att de skulle köra henne hem.

Men istället åkte männen mot Gislaved och i en skog vid en mindre skogsväg tvingades kvinnan, enligt tingsrättens dom, till oralsex med båda männen. Hon blev fasthållen och hotad med pistol och dessutom bestulen på två mobiltelefoner.

Den ene av männen erkänner att han hade tänkt råna kvinnan, men han nekar till våldtäkt. Han hade sexuellt umgänge med henne men han säger att det var frivilligt.

Den andra mannen förnekar våldtäkten och också att han kände till något om att råna kvinnan. Tingsrätten konstaterar att det handlar om grov brottslighet och dömer Gislavedsbon till sex års fängelse och 17-åringen till sluten ungdomsvård i ett år och nio månader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".