Lasso

Freja och kollegorna sörjer

5:06 min

Freja Musikteaters grundare, Ingrid Sindahl-Norelius, avled hastigt igår. Ett oväntat dödsfall som försatt hela Smålands Musik och teater i Jönköping i förstämning idag.

Helle Solberg, Musikchef på Smålands Musik och Teater och Ingrids chef kom till Lassotudion direkt från en minnesstund i Spira.
- Vi hade en fin stund där vår Junekvartett spelade, berättar hon.

Freja har blivit en plattform och mötesplats för många med olika diagnoser som Aspergers syndrom eller autism, ungdomar som har behov av rutiner. Givetvis är kvällens föreställning Freja backstage, inställd.

Ingrids livsverk
Freja var Ingrid Sindahls livsverk. Om Frejas framtid kan förstås ingen säga något idag. Ingen har orkar eller har hunnit tänka till.  
- Det går inte ersätta Ingrid, men vi ska försöka göra vårt allra bästa men det går inte att hitta en ersättning för Ingrid. Det blir förstås annorlunda.

Kommer att finnas kvar
Det är viktigt för Smot att ha kvar Freja.
- Ja det är ett unikt samarbete. Det finns ingen annan professionell institution som har en sådan ensemble knuten till sig, säger Helle Solberg, musikchef på Smålands Musik och Teater,och Ingrid Sindahl Norelius chef.

Avled oväntat
Ingrid Sindahl-Norelius avled igår hastigt vid 62 års ålder. Hon var producent på Smålands Musik och Teater och startade Musikteatern Freja år 2007.

Magnus Nilsson

magnus.n.nilsson@
sverigesradio.se

036-215 66 56

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista